Pamlsky
05.07.2012 12:15
Informace posbírané z netu, knih a vlastní fanzazie :-)
Játrové sušenky
- játra (rozmixovat)
- celozrnná mouka
- ovesné vločky
- bylinky (já: česnek, špenát, pažitka, libeček, červená bazalka, petrželka, majoránka)
Rybí sušenky
- ryba (já: kapr sumeček Vetamix)
- vejce
- ovesné vločky
- celozrnná mouka
- kefír
- máslo
- trochu nastrouhaného tvrdého sýra
- česnek
Mrkové sušenky
- mrkve
- vejce
- celozrnná mouka
- máslo
- kefír
- oříšky (mák, kokos, lněné s., vlašské)
- jablečná vláknina (koupila jsem kdysi ve zdravé výživě
- med/javorový sirup
- 1 lžička jedlé sody
Ingrediene smícháme a prdeneme na plech vyložený pečícím papírem. Pečou se zhruba při 180 stupních dozlatova. Měly by být spíše takové vysušené :-) Ještě horké je můžeme nařezat nožem, po vychladnutí se dobře nalámou na kousky:-)
Ideální je, pokud je sušenek hodně, dát část, kterou určitě během pár dní nespotřebuji (obzvlášť v těhle vedrech), do mrazáku. Rozmrazené je to do čtvrt hodinky. Já jsem to tak udělala, po vychladnutí jsem si nechala venku pár kousků v pamlskovníku a zbytek šup do mrazáku. :-)
Foto z pečení: https://1verunka.rajce.idnes.cz/jak_barfujeme/#P7010053.jpg