Zelenina

06.04.2012 17:59

Nemá moc velký úspěch, přidávám pouze do drštěk nebo mletého (jinde to vybere a vaháže). Strouhám a krájím nadrobno – jednak je tak pro psa lépe stravitelná a využitelná (psi neumějí trávit vlákninu) a také nejde tolik vynimrat.

Zeleninu řadíme mezi přílohy, z těch tvoří asi 60-70% (z celkové krmné dávky asi 20-30%).

Listová zelenina

Tvoří zhruba 40%.

Různé druhy listových salátů – čínské zelí, hlávkový salát, ledový salát, baby salát, klasické zelí; dále špenát, polníček, rukola. Tyto druhy rozmixované na kousky mám po pytlíčkách v mrazáku, vždy jen odsypu.

Teď od jara bude listové zeliny dostupných více druhů. I různých bylin a bylinek – listy medvědího česneku, řeřicha, pampeliškové listy, sedmikrásky, kopřivy, bazalka, pažitka, libeček, kudrnka,....

Ostatní zelenina

Přibližně 30%.

Z ostatní zeleniny jsem vyzkoušela mrkev, petržel, červenou řepu, papriku, rajčata, okurku, pórek, cibuli, česnek, brokolice (narozdíl od květáku nenadýmá), ředkvičky, květák, kedlubna, cuketa (na co si vzpomenete :-) ). Na co už můžu zapomenout, jsou rajčata. Ta opravdu Shira nesní, i kdyby byla nakrásně rozmixována a zamíchána do masa. Výraz, když vezme rajče do tlamy, nechtějte vidět.